Aantal overnachtingen in Valkenburg aan de Geul nog steeds in de lift

Het totaal aantal overnachtingen in de gemeente Valkenburg aan de Geul is in 2015 met 4% gestegen naar bijna 1,1 miljoen (1.091.877) overnachtingen. Dit blijkt uit de cijfers van het aantal aangiftes toeristenbelasting.

De grootste stijging van het aantal overnachtingen heeft plaatsgevonden in de sector appartementen. Van het totaal aantal overnachtingen vindt 95% plaats in hotels (50%), in bungalows (24%) en op campings (19%).

Het seizoen in Valkenburg aan de Geul loopt van het vroege voorjaar tot en met december. De piek ligt in de maanden juli en augustus, gevolgd door een hoog aantal overnachtingen gedurende de laatste maanden van het jaar in de herfstvakantie en de kerstvakantie.

Enkele jaren geleden startte de gemeente met ambitieuze plannen om te investeren in de toekomst van toeristisch Valkenburg aan de Geul. Samen met de ondernemers heeft de gemeente ingezet om de kwaliteit en de beleving van de historische vestingstad te versterken. De nieuwe Geulpoort, de opgeknapte Grendelpoort en het prachtig nieuwe Halderpark zijn hiervan het resultaat. De uitbouw van Valkenburg als winkelstad met het nieuwe winkelcentrum is binnenkort gereed. ‘We hebben een duidelijke visie op de toekomst van onze gemeente en spelen in op de sterke punten die onze gemeente te bieden heeft. Uit de cijfers blijkt dat dat werkt en onze gasten ‘Valkenburg 2.0’ graag opnieuw ontdekken’, aldus wethouder Jan Vermeer.

DOOR communicatie & vorm