Mystery House Valkenburg

Mystery House is gevestigd in de oude bioscoop van het Valkenburg. De Escape Rooms zijn elk gebaseerd op oude films, die als vloek in de cinema achtergebleven zijn. Elke kamer heeft een eigen thema, een eigen verhaal, en… een eigen oplossing. Alleen door goed samen te werken en elkaars kennis optimaal te benutten kunnen jullie alle hints in de kamer vinden. Lukt het jullie om de raadsels op te lossen en de codes te kraken voordat de 60 minuten weggetikt zijn?

In 2015 won dit bijzondere Escape Room concept de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs. Een absolute aanrader dus!

Room: The Lost Flight (jaren ’30)

The Lost Flight is gebaseerd op het verhaal van de eerste vrouwelijke ontdekkingsreizigster Amelia Earhart, die in de jaren '30 furore maakte als de eerste vrouwelijke pilote die solo de Atlantische Ocean overvloog. Begin juli 1937 begon ze samen met navigator Fred Noonan aan haar grootste droom: de langste vlucht ter wereld. De eindbestemming van de vlucht waar de hele wereld over sprak werd echter nooit bereikt. Wat er zich precies heeft afgespeeld is tot op heden een mysterie..

Room: The Zodiac Letter (jaren ’60-’70)

De Zodiac Killer is de codenaam van een vermoedelijk jarenlang actieve seriemoordenaar uit de jaren '70. Vermoedelijk, want tot op de dag van vandaag is de identiteit van de Zodiac Killer nog steeds onbekend.. Maandenlang stuurde hij of zij raadselachtige brieven naar de pers in Californië. Brieven vol gruwelijke beschrijvingen van moorden die al uitgevoerd waren, of die nog zouden volgen.. Vreemde, mysterieuze berichten met vrijwel onmogelijk op te lossen cryptogrammen, waarvan er zeker één tot op de dag van vandaag nooit opgelost werd. Allemaal van een ogenschijnlijke afzender: de Zodiac. Durf jij The Zodiac Letter te openen?

Room: Master Mind (jaren ’40-’45)

In de Mastermind kamer waan je je in het bezette Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bioscoop is een bolwerk van Nazi’s, waar in de achterkamers belangrijke informatie gedeeld wordt. Als verzetsstrijder heb je er lucht van gekregen dat er gevoelige informatie verstopt ligt in het loket. Informatie die de Duitsers enorme schade kan opleveren. Voorafgaand aan de film draaien de Nazi’s 45 minuten lang hun roemruchte propagandafilmpjes. Ze worden braaf bekeken, al dan niet vrijwillig. Elke bezoeker wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de officier, die na de propaganda terugkeert op zijn post in het loket. Lukt het jou om de informatie te vinden voor hij je betrapt?

Let op: in deze kamer sta je er helemaal alleen of met z’n tweeën voor: uniek tot ver buiten Europa!

Asylum revealed (1887)
Nellie Bly is het pseudoniem van de grensverleggende Amerikaanse journaliste Elizabeth Jane Cochrane. Als schrijfster nam Bly het graag op voor vrouwelijke arbeiders, maar onder redactionele druk werd zij telkens weer verdrongen naar de ‘vrouwenpagina’s’. Nellie nam het heft in eigen hand en vertrok naar Mexico om als buitenlandcorrespondent te werken. In 1887 verhuisde Bly naar New York, waar ze solliciteerde bij Joseph Pulitzers’ krant, de New York World. Voor een undercover opdracht veinsde ze krankzinnigheid, zodat ze opgesloten zou worden in Women’s Lunatic Asylum op Blackwell’s Island, waar volgens geruchten de meest brute misstanden plaatsvonden. Nelly wist na tien vreselijke dagen uit het gesticht te ontsnappen en schreef in haar wereldberoemde ‘Ten days in a mad-house’ over de wreedheden en verwaarlozing die ze in het psychiatrische ziekenhuis gezien had. Lukt het jullie om uit dit godvergeten oord te ontsnappen, of blijven jullie zoals vele anderen voor de rest van jullie leven opgesloten…?

Reserveren kan via de website www.mysteryhouse.nl

Kijk ook op de Facebookpagina van het Mystery House.

    Array ( [adres] => Array ( [0] => De Guascostraat 6 ) [postcode] => Array ( [0] => 6301 CT ) [telefoon] => Array ( [0] => +31 (0 4 7370189 ) [gps] => Array ( [0] => 50.8627082,5.8319700 ) [ticket_url] => Array ( [0] => a:0:{} ) [website] => Array ( [0] => http://www.mysteryhouse.nl ) [_thumbnail_id] => Array ( [0] => 7525 ) [_edit_lock] => Array ( [0] => 1552483853:202 ) [_edit_last] => Array ( [0] => 202 ) [slide_template] => Array ( [0] => default ) [_wpml_media_duplicate] => Array ( [0] => 0 ) [_wpml_media_featured] => Array ( [0] => 0 ) )
  • De Guascostraat 6
  • T +31 (0 4 7370189
  • www.mysteryhouse.nl
Toon in Google Maps

Ook interessant!

DOOR | ACCELERATING YOUR BUSINESS

DOOR | accelerating your business